Naar content
Home Banner
Neem contact op Afbeelding
Rahul Sharma

Algemeen directeur

rahul.sharma@rithm.nl

088-7326 010

Aanpak naar zelforganisatie

1. Deel een realtime blik op de werkelijkheid

ICT maakt het mogelijk om in realtime alle informatie te verzamelen, die in een complexe, dynamische wereld beschikbaar is. Ook is het met de huidige (mobiele) technologie mogelijk om iedere persoon toegang te geven tot de informatie die voor hem exact relevant is.

2. Beslis lokaal

De mensen op de werkvloer weten vaak het beste wat ze moeten doen en wanneer ze het kunnen doen. Een te hiërarchische structuur zit de ervaren professional alleen maar in de weg, omdat ze weinig bewegingsvrijheid hebben. Nu de professionals ‘in het veld' een realtime blik op de werkelijkheid hebben, kunnen ze op het juiste moment goede, hun eigen weloverwogen beslissingen nemen en snel inspelen op veranderingen. Zonder tussenkomst van een manager die hen dit vertelt.

3. Geef en gebruik feedback

Zelf beslissen betekent niet in je eentje beslissen. In een zelforganiserende organisatie is het belangrijk dat mensen goed met elkaar communiceren en feedback delen. Alleen zo is er steeds genoeg informatie aanwezig in het netwerk, zodat alle partijen hun werk goed kunnen doen. Wanneer een werknemer ergens zelf niet uit komt, kan hij ook eenvoudig overleggen met een specialist op een hoger niveau. 

4. Niet plannen maar aanpassen

Een plan werkt alleen als álles gaat zoals voorzien. In onze dynamische wereld komt dat echter zelden voor. Omstandigheden zullen steeds veranderen en het is daarom niet zinvol om een dichtgetimmerde planning te maken. Nuttiger is het, om je organisatie de gereedschappen te geven om te reageren op de veranderingen die ongetwijfeld komen. Mobiele applicaties helpen mensen om snel informatie uit te wisselen. Agenttechnologie helpt mensen om snel de nieuwe situatie te beoordelen en adhoc een nieuwe beslissing te nemen.

5. Focus op eenvoud

Regels leiden meestal alleen maar tot méér regels. Hou het daarom simpel. Geef mensen een simpele set richtlijnen, en vertrouw verder op hun professionaliteit, ervaring en gezonde verstand. Bij uitzonderingen is het mogelijk om snel informatie uit te wisselen en samen nieuwe beslissingen te nemen. Zo wordt er een goede beslissingsbevoegdheid gecreëerd. 

Het in de praktijk brengen doet Rithm op typisch Rotterdamse wijze: pragmatisch, aanpakken en doen wat beloofd is.

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen op het gebied van zelforganisatie? Meld u aan voor onze nieuwsbrief