Neem contact op Afbeelding
Denise Nieuwdorp

Marketing & communicatie

denise@rithm.nl

088 732 6072

Zelforganisatie, doel of middel? - 14 juli 2016

Mijn stuk van vorige week heeft best wat reacties losgemaakt, zie en hoor ik. Een van de reacties was dat de gang naar zelforganisatie een soort van doel leek, en als zaligmakend beschouwd werd.

 

Lees meer...


 

Zelfsturing & ziekteverzuim - 30 juni 2016

Mijn haren staan overeind bij het lezen van dit artikel op Skipr. Een ontwerpprogramma inzetbaarheid in zelfsturende teams wordt ontwikkeld. Wat betekent dit precies? Je hebt geen ‘ontwerpprogramma’ nodig om de achterliggende problematiek op hoofdlijnen te zien.

Lees meer...


 

Zelforganisatie, natuurlijk is het succesvol! - 22 april 2016

“Is zelforganisatie wel zo succesvol?”, “Zorgprofessionals overspannen thuis na invoering zelfsturende teams”, “Zelforganisatie succes of hype?”. Als ik zulke artikelen lees kan ik niet anders dan begrijpen waar de vragen vandaan komen. Laten we voorop stellen, zelforganisatie is zonder meer succesvol!

Lees meer...


Als de natuur het zo doet, waarom doen wij het dan anders? (Whitepaper) - 22 april 2016

Zelforganisatie uitleggen zonder te vervallen in ingewikkelde voorbeelden uit de natuur over zwermen vogels of hoe mieren zich bewegen, is lastig, maar ook een uitdaging. Voor mij is het geen vraag meer of zelforganisatie de oplossing is.

Lees meer...


Wat leert Google de thuiszorg? - 6 april 2016

Het toepassen van zelforganisatie in, met name, de thuiszorg heeft in de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Een ontwikkeling die niet overal zonder kleerscheuren verlopen is. Vaak wordt de organisatieverandering richting zelforganisatie ingezet met een team dat beter of zelfs veel beter dan gemiddeld presteert.

Lees meer...


Zelforganisatie en stuurinformatie 9 feb 2016

Iedereen heeft het over ’zelforganisatie’ in de zorg als een van de belangrijkste oplossingen om te overleven in deze tijd van bezuinigingen. Maar, hoe realiseer je zelforganisatie? En als ze zelforganiserend zijn, is het wel fijn dat ze ook de goede kant op bewegen.

Lees meer...


Zelfplannen van de zitting 4 dec 2015

Johan Bac vertrekkend hoofdofficier van justitie pleit ervoor dat verdachten van kleine misdrijven zelf hun zitting kunnen plannen. Een pleidooi dat ik van harte steun. Veel organisaties hebben ondertussen het maken van afspraken intern opgelost en denken nu na of en hoe externen ook van deze oplossingen gebruik kunnen maken.

Lees meer...