JAVA Developer

Java Developer

Unlock your true potential with RITHM!

Klikpad

Vacature Java Developer (Blog layout)

JAVA DEVELOPER (32 - 40 Uur)

Concreet: We zoeken een back end Java developer die het leuk vindt om gedetacheerd te worden.
Nieuwsgierig naar hoe wij het ECHT anders doen dan de rest… Lees dan vooral verder.  

Wij zijn RITHM. Het Rotterdams IT Huis voor Maatwerk!

Een no-nonsense ICT organisatie voor detachering & projecten. We doen dingen anders. Dat doen we door zelforganisatie. Onze software zorgt ervoor dat onze klanten zelforganiserend kunnen werken.

Zelforganisatie voor ons betekent mensen de mogelijkheid geven het zelf te organiseren. Om iets zelf te organiseren binnen een team of een bedrijf heb je bepaalde informatie of middelen nodig. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel budget er is om iets aan te schaffen, of welke collega uit het team snel kan reageren bij een noodsituatie.

Daar komen wij naar voren; Die middelen en informatie leveren wij door middel van software. Slimme software die specifieke waarde toevoegt in een organisatie voor een persoon, een team of voor klanten. Dat resulteert in minder managers, minder controlelagen, minder processen en… precies; ‘medewerkers die het zelf organiseren’. Binnen de overheid betekent dat bijvoorbeeld dat migranten zelf hun immigratieproces doorlopen. Bij een zorginstelling betekent het dat zorgprofessionals zelf plannen rondom hun cliënten.

I will rule the world, just let me finish this last line of code – Louie Figaroa

Zelforganisatie in de detachering

Ook binnen RITHM werken we op basis van zelforganisatie. Je krijgt net als onze klanten alle ruimte, informatie en middelen die je nodig hebt om je werk uit te voeren. Als developer in de detachering kijk je elke keer voor een bepaalde periode in de keuken van een andere organisatie. Je doet hiermee natuurlijk een gigantische bak aan ervaring op. Dat is heel erg leuk! Maar het wordt nog leuker als je zelf ook iets kunt toevoegen. De opdracht van de klant is duidelijk, maar jij adviseert met jouw kennis en zelforganiserend vermogen hoe die opdracht ingevuld wordt. Scrum, waterval. Wat past bij de opdracht? Hoe zou jij het aanpakken? Wat zou jij doen?

Om te snappen hoe zelforganisatie werkt en je dit kunt toepassen in je werk beginnen we eerst met een ‘zelforganisatie brainwash’ (geef het een naam, we leren je alle ins en outs over zelforganisatie). Als je eenmaal aan de slag gaat helpen we je om je te ontwikkelen daar waar jij aangeeft het nodig te hebben. Binnen organisaties, maar ook voor jezelf. Jaja, ik hoor je denken: ‘dat zeggen alle detacheerders’. Wij pakken het toch echt iets anders aan. Nee je krijgt geen opleidingsbudget, talent ontwikkelplan of fieldmanager waar je de discussie mee aan moet.


Hoe wij het dan wel voor ons zien? Onmogelijk om te beantwoorden! Iedereen is anders en iedereen heeft zijn/haar eigen toekomstbeeld, wensen, ideeën enz. Heb je al langere tijd een heel goed idee, maar lukt het je niet om het tot realisatie te brengen? Dan helpen wij je hiermee door misschien wel je eigen BV op te starten. Of droom je van een toekomst als ethical hacker? Samen vinden we een weg! Waar het ons om gaat is dat wij willen werken met talentvolle developers die het naar hun zin hebben en vooral dat kunnen doen waar ze energie van krijgen.

Dat betekent overigens niet dat je aan je lot wordt overgelaten. We hebben deskundige developers, ervaren projectmanagers, slimme sales, gedreven marketing en kick-ass support in huis. We zijn een hecht team en expertise is er genoeg!


Al een beeld van ons en wie we zoeken? Even concreet maken dan:

We zoeken een Java softwareontwikkelaar die niet alleen passie heeft voor Java, maar ook kijkt naar de hele stack en het leuk vindt om gedetacheerd te zijn. Je adviseert, inspireert en brengt onze visie van zelforganisatie over op onze klanten. Bij ons is een ontwikkelaar niet een alleen een codeklopper. Wij willen onze klanten meer geven dan alleen een stukje code. Daarom ben jij kritisch, denk je na over wat er nodig is en durf je tegengas te geven als er dingen van je gevraagd worden waar jij je vraagtekens bij zet.

Wij zoeken een balans tussen Senior, Medior en Junior ontwikkelaars. Dat betekent dus dat we op zoek zijn naar zware senior developers, die zich al hebben bewezen, maar ook jonge geesten die nog moeten leren hoe het allemaal werkt en alles wat daar tussen in zit!

Wat wij belangrijk vinden is dat je enthousiast bent, optimistisch en energie krijgt van software ontwikkelen.

We gaan hier ook geen lijstje opsommen met alle talen en specs die je moet kennen. Ben jij een Java ontwikkelaar (in spe) en word je enthousiast van dit verhaal? Laat het weten en we kijken samen of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Begrijp je niet zo goed wie we zoeken? Dan ben je waarschijnlijk ook niet de kandidaat die bij ons past.

Salaris enzo...

2500 of 5000 euro, een range noemen doen we niet. Ook je salaris bepalen we samen. We vinden namelijk dat jij zelf in staat moet zijn hier een goede inschatting van te maken passend bij jouw vaardigheden en onze groeiende organisatie. Naast de nodige secundaire arbeidsvoorwaarden (auto, laptop etc) mag je van ons verwachten dat we zorgen voor uitdagende opdrachten. Ons doel is om echt iets te betekenen voor onze klanten en we geloven dat dat alleen lukt als we werken met mensen die goed in hun vel zitten en enthousiast worden van hun werk en de opdrachten die ze uitvoeren.

We hebben een gezellig team, zijn ontzettend ambitieus en werken keihard om RITHM nog succesvoller te maken.

Wat je verder over ons moeten weten? RITHM bestaat uit zo’n 25 man. In de zomer bbq-en we met elkaar en word je gewaardeerd op je kook en/of bakkunsten. Traditionele beoordelingsgesprekken doen we niet aan. We zijn geen doorgewinterde corporate organisatie waar alles volgens regels en procedures loopt en dat willen we ook niet worden. We zijn onderdeel van Almende investments een groep zelforganiserende bedrijven in Rotterdam. Onze klanten bestaan o.a. uit TNT, ministerie V&J en diverse kennisinstellingen. Je salaris wordt betaald op de 25ste van de maand. Als er thuis iets aan de hand is neem je (of geven we je) vrij zonder gezeur. Maken we winst? Dan verdelen we die over het hele team. We detacheren je 4 dagen per week zodat je ook 1 dag ‘in-house’ bent en kunt genieten van het fantastische uitzicht!

Al enthousiast geworden?

Wil je meer informatie? Bel dan met Judith Engelsman: tel. nr. 088-7236072

Wij hebben ons best gedaan om zo goed mogelijk te verwoorden wie we zoeken. Direct solliciteren? Stuur je sollicitatie naar recruitment@rithm.nl ter attentie van Monika Vermaat. Brieven, filmpjes, powerpoint presentaties, Github of Stackoverflow; het maakt ons niet uit hoe je het aanlevert als je maar in contact met ons komt.

Let op! Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Solliciteren

Contentverzamelaar

Onze Partners

Almende