RITHM Kennisbank - Tijd besparen en tevreden klanten dankzij een semantische zoekfunctie

Responsive Image

Hoe kan een kennisbank zoekwoorden voorschotelen zonder de betekenis van die woorden te begrijpen? De zoekfunctie van de RITHM Kennisbank gebruikt de context van een zoekopdracht om de zoekresultaten te bepalen. Het is vergelijkbaar met Google; je zoekt op een acteur en je krijgt verschillende zoekresultaten, waaronder films waarin hij heeft gespeeld, vergelijkbare acteurs, zijn geboortedatum, partner etcetera. De RITHM Kennisbank gaat nog een stapje verder. In deze blog leggen wij uit hoe.

Wat kun je met de semantische zoekfunctie

Met behulp van een kennisbank kunnen bedrijven informatieve content beschikbaar stellen aan klanten en/of medewerkers. Om tijd te besparen en zo efficiënt mogelijk te werken, is een geavanceerde zoekfunctie onmisbaar. Denk aan een klantenservice. Wanneer een klant met een complex probleem lang moet wachten op een reactie, gaat dat ten koste van de service. Dankzij de kennisbank krijgt de klantenservice medewerker gerangschikte zoekresultaten van de zoekopdracht, maar ook van synoniemen van de zoekopdracht. Zo krijgt de klant binnen kortere tijd het juiste antwoord op de vraag. 

Waarom is een semantische zoekfunctie zo belangrijk?

Een kennisbank is in ieder vakgebied bruikbaar. Iets wat de gemiddelde zoekmachine niet direct herkent, is vakjargon. Zo zijn er brancheorganisaties die een kennisbank gebruiken om hun leden up-to-date te houden over ontwikkelingen in het vakgebied. Een belangrijke eigenschap van de zoekmachine moet dan zijn dat het vakjargon herkent om branchespecifieke zoekresultaten te geven. Doordat de RITHM kennisbank gebruik maakt van een semantische zoekfunctie, kan het verbanden leggen tussen verschillende termen die enkel in een bepaald vakgebied wordt gebruikt. 

Logische structuur

Ook wanneer een gebruiker van de kennisbank er voor kiest om geen gebruik te maken van de zoekfunctie, zal hij snel de juiste kennis vinden. De RITHM Kennisbank maakt het namelijk mogelijk om kennis te structureren in verschillende groepen en lagen. Dit vormt een logische structuur die overzichtelijk kennis presenteert.

Formulier

Kennisbank Form

Benieuwd wat een kennisbank voor jouw organisatie kan betekenen?

Vul onderstaand formulier in. We plannen graag een afspraak met je in.

Lees hier onze privacyverklaring